Translate:

Flid betaler sig

Vi er en gruppe gutter der binder fluer hver torsdag. Til sidste "binde aften" havde vi snakket om ikke en tur til Danmarks smukkeste fjord var på plads i den følgende weekend.

Men søndag morgen klokken 8:00 havde vi stadigt ikke aftalt helt præcist hvad der skulle ske, så jeg sendte hurtigt et par SMS'er rundt "Skal vi afsted eller hvad?". Claus skulle arbejde, Morten vidste ikke helt om han ville afsted. Lars derimod stod næsten allerede klar og ventede på at der skulle ske noget.

Jeg hoppede derfor i bilen og hentede Lars. Først kørte vi til Ørndalen - her havde jeg fået en god håndfuld fisk i fredags og da Lars ikke havde fået flex i noget tid skulle vi "bare have et eller andet".

Ankommet til pladsen kan vi se der ca. er 55 cm over normal vandstand. Så er Ørndalen svær med en fluestang. Vi prøvede ihærdigt i en times tid, men da vi slet ikke mærkede det mindste kørte vi videre. Vi havde i mellemtiden fået melding fra morten om at han også var taget afsted, men til en anden plads. Her havde han heller ikke mærket noget.

Vi valgte derfor en anden plads, Silleborg.

Vi fiskede bugten af men mærkede heller ikke noget her. Skulle vi ind i bilen igen, eller skulle vi bare gå langs fjorden til vi fandt fisk?

Vi besluttede os for det sidste og begyndte at gå ind mod Katbjerg.

Da vinden var i Vest Nord-Vest ville vi fiske "tilbage mod Silleborg" så vi gik et godt stykke tid, indtil vi ramte den store pynt mellem Katbjerg og Silleborg. Her begyndte vi fiskeriet. Kanon forhold. Nu var vandet faldet lidt, vinden stod perfekt og bunden så giftig ud. Det skal give fisk det her.

Som sagt, det skulle give fisk! Lars råbte glad at der var fisk! Jeg fik halet linen ind og begyndte at tage billeder. Fedt! Konge fight. Fisken var næsten lige så meget ude af vandet som den var i vandet. Det er sgu sjovt det her - også bare at se på.

Lars får fisken på land og vi kan se den er helt sølv blank og en rigtig god "spise størrelse". 55 cm og 1.5 kg. Den må med hjem til julebordet!


Jeg siger "Nu er det sgu min tur" og går ud lidt længere ind mod Silleborg end hvor Lars stod. Andet kast...

61 cm. Denne fisk var slet ikke ude af vandet - men den tog et par tunge udløb hvor jeg måtte give den 10-15 meter line. Flot han-falder der selvfølgeligt svømmer rundt i fjorden igen.

En dejlig dag sluttede af med at Lars lige tog endnu en blankfisk - denne på ca. 45 cm. Og den svømmer stadigt rundt i fjorden.

Godt nok skulle vi skifte plads, og gå rigtigt langt - men hvad gør det når vi begge får fisk over halvmeteren?


Skrevet af Kasper Wittrup