Translate:

Temple fork outfitters - BVK

Performance, performance, performance

En kastekanon uden lige, til en skarp pris - men er den nu så god?

Der viskes i krogene

Hvis man kun har hørt om 3 kvalitetsmærker for fluestænger til kysten er det sikkert: Sage, Scott og Orvis. Hvert år venter vi med længsel efter de nye flagskibe fra disse producenter. Fordi deres nye top stang har en eller anden ny ting som gør at man nærmest ikke kan kaste en flue mere end 10 meter, selv i medvind, med mindre ens stang har disse egenskaber.

Og jeg vil ikke nedtone disse mærkers stænger - det er super gode stænger. Specielt sådan noget som Sage Salt, Scott Meredian og Orvis Helios 2 er stænger der udemærker sig på kysten og er alles drøm at kaste med. Men hvad med os der ikke nødvendigvis er klar til at smide mere end 5000 kr for en fluestang, findes der noget der kommer i nærheden uden at koste hele ens budget til fiskegrej for et år?

Da BVK stængerne kom på markedet gik der ikke lang tid før diverse tests på ansete blogs og i magasiner begyndte at vurdere denne outsider næsten lige så højt som klassiskere fra før nævnte mærker.

Yellowstone angler har lavet en yderst informativ anmeldelse af alle topmodellerne i vægt klasse #8 for 2016. Du kan læse denne anmeldelse på yellowstoneanglers hjemmeside.

Yellowstoneanglers opsummering

Yellowstone anglers giver i deres anmeldelse points i følgende kategorier for at finde top stængerne: Pris, Håndværket på stangen, Garenti, Hvor sjov er stangen at fiske med, Vægt, Hvor tung stangen er at kaste med, Egenskaber ved 10, 20, 25 og 30 meter samt hvad de selv syntes samlet set om stangen. Der kan maksimum gives 170 points.

Deres top 10 stænger er således:

  1. Scott Meredian - 162 point
  2. G. Loomis NRX - 158 point
  3. G. Loomis Cross Current GLH - 155.5 point
  4. TFO BVK - 155 point
  5. Sage Motive - 155 point
  6. Orvis Helios 2 - 155 point
  7. Orvis Recon - 155
  8. Hardy Zephrus SWS - 154
  9. St. Croix Legent Elite SW - 153.5
  10. G. Loois PRO 4x - 153.5

Det er helt vildt at en stang til ca. 1700 kr bliver nævnt i samme sætning som stænger som Meredian og Helios. Og at den får en 4. plads sammen med Sage Motive og Orvis Helios er ufatteligt. Jeg måtte prøve denne stang selvom jeg havde en #6'er jeg allerede var glad for!

Det er performance det handler om!

Når man fisker med den her stang kan man godt mærke den er designet med en ting, og kun en ting for øje. Den skal være god at fiske med! Altså den skal kaste godt - exceptionelt godt, den skal være let og den skal være sjov at fange fisk med!

Den her stang gør det, og den gør det sindsygt godt. Sjældent har jeg skiftet så hårdt fra et set up til et andet. Jeg har altid lige gået tilbage til min gamle stang, lige for at være sikker på at jeg nu syntes den nye var bedre at kaste med, at fange fisk med, at den lå bedre i hånden og at hjulet og linen passede godt til stangens performance. Det her skift skete på 5 minutter. Jeg satte hjulet på og fik den line på jeg havde fået anbefalet - og jeg har ikke haft det af stangen siden...

Det er klart at en stang til ca. 1700 kr ikke har noget af den teknologi der ligger i de dyrer modeller, men hvis du ikke har behov for denne teknologi - hvorfor så betale for den? De dyrer modeller har innovative grafit taperinger der gør det muligt at have en fast mid sektion og en blødere top. Det har denne stang ikke, den er relativt stiv hele vejen igennem. Det er noget man skal gøre op med sig selv, hvis man er fan af en stiv stang som for eksempel Sage Salt, tror jeg at denne stang også vil falde i ens smag, Det har dog den negative egenskab at det er svært at være præcis med stangen i korte kast. Det kan dog hurtigt komme til at lyde mere negativt end det faktisk er - Yellowstone giver den stadigt 19 ud af 20 mulige points på 10 og 20 meters kast. Men jeg ser ikke denne stang blive brugt til størrelse 22 tørfluer i en lille bæk. Den gør sig bedre i fjorden med en størrelse 4 pattegris.

Lutter lagkage?

Nej. Det eneste sted der skuffede mig ved stangen er dens finish, specielt hjulsædet. Det er et kulstof hjulsæde og selvom det nok skal holde syntes jeg godt det måtte være lavet i aluminium. Om man kan lide en mørkegrøn stang eller ej er også subjektivt, men jeg syntes det er synd at gå den "sikre vej" her. Nærmest 50% af alle stænger på markedet har en mørk klinge. Jeg kunne godt have tænkt mig en gul, rød, lilla, pink, blå eller hvid klinge ... Ja, jeg er nærmest lige glad, bare ikke den standard mørkegrønne... Det sagt, så er det subjektivt, måske syntes du den er super flot og farven er lige efter din smag.

Altså, det eneste jeg har at sætte på stangen har intet at gøre med dens ydeevne.

Skal jeg købe den?

Jeg vil være forsøge at være diplomatisk her. Ja, køb den! Du fortryder det ikke. Selvom du allerede har en anden #6'er (Jeg vil klart anbefale en #6'er til kysten og fjorden).

Det billigste jeg har set den til et hos Fluebinding.nu hvor man også får transportrør med. Det er en lille, men vigtig ting syntes jeg.

Skrevet af Kasper Wittrup