Translate:

Sommerjakke fra Simms

Skal Simms jakker koste over 3000?

Simms Riffle jakke er en af deres billigste jakker, men er i top kvalitet

Som jeg tidligere har skrevet om, går jeg med en Scierra X-Tech jakke langt det meste af tiden ved fjorden.
Men jeg skrev også at jeg ikke syntes godt om jakken når der er for varmt.

Den er for stor til at pakke ned i min slingpack og jeg vil ikke have en jakke på når der er +25 grader, omvendt så kan vejret skifte hurtigt og en sommerdag kan nemt blive til en regnvejrsdag. Så, hvad gør man?

Men får selvfølgeligt fingrene i en jakke specifikt udvalgt til de der +25 graders dage (og aftener) hvor Scierra’en ikke kan bruges.

Således forhørte jeg mig hos den lokale grejpusher og svaret var klart. Du skal have en Simms Riffle Jacket!

Når jeg tænker vadejakke fra Simms tænker jeg næsten udelukkende på G3 og G4 serien - det er jo dem der hænger på bøjlerne hos den lokale… Med en pris på ca. 4-5000 for sådanne en jakke er det lidt over mit budget til en sommerjakke. Riffle jakken ligger en del under det. Faktisk under halv pris af en G4 Pro jakke.

Listeprisen for en Riffle jakke ligger således på 2400 kr.

Hvad får man for pengene?

Det er klart at en jakke der koster det halve af en G4 jakke, ikke har de samme features som en G4 jakke.
Det man skal spørge sig selv om er, hvad har jeg brug for?
Jeg havde brug for en let jakke der kunne være i min slingpack og som kunne bruges til sommerfiskeri.
Det kan Riffle jakken. Med en vægt på 510 gram (ca. 150 gram lettere end en G4 jakke) er dette nok den letteste jakke jeg har prøvet. Man mærker slet ikke man har den på. Samtidigt med at den kan foldes/krølles sammen til nærmest ingen ting!Der er sparet på alt på jakken, og det gør selvfølgeligt at vægten og volumen kan holdes nede.
Det man, måske, mangler ved jakken er ekstra lommer. Der er to store brystlommer der hver har en mesh inderlommer i – og så lige en inderlomme til pung/telefon, Thats it.


Håndvarmerlommerne i hver armhule er skåret væk så der bare er en lynlås der ”åbner jakken op” under armhulerne. Men, det er faktisk genialt! Det er jo tiltænkt som en sommerjakke – og nu kan man få den samme udluftning som man kender det fra diverse softshell jakker.


Og det er lavet så snedigt at man kan nå håndvarmerlommerne i ens vaders (hvis de er udstyret med sådanne) igennem sprækken. Super fedt!
Ved håndledende er det en ret billig løsning til lukke manchettrerne. De virker ”ok” når vandet ikke er for koldt, men de er ikke vandtætte så hvis vandet er 3-4 grader ville dine ærmer på mellemlaget blive våde – og kolde.Bevægelighed i jakken


De fleste vadejakker er bygget til fluefiskeri. Det er altså formsyet ærmer således at de kan bevæge sig frit imens man kaster. Simms er nok et af de bedste mærker når det kommer til tøj til fluefiskeri. Denne jakke er ingen undtagelse. Den lave vægt koblet med formsyningen af jakken og det smidige materiale jakken er lavet af gør bare et man slet ikke mærker man har denne jakke på. Den ”knirker” ikke når materialet gnider imod sammen i et kast, jakken er stille og dejlig at have på. En super sommerjakke!


Konklusion

Der findes nogle mærker i hver sportsgren der bare sætter standarden for kvalitet. Hos os lyst/sportsfiskere er Simms et af disse mærker. Det er sandt at de fra tid til anden laver nogle uheldige ting, men denne Riffle jakke er IKKE en af disse uheldige ting.

Det her er simpelthen en af de bedste jakker jeg har prøvet.
Jeg gik og overvejede om jeg skulle investere i en G4 jakke, men når jeg går med slingpack til opbevaring har jeg ikke brug for de ekstra lommer der er i G4 jakken. Og så koster denne Riffle jakke under halvdelen af en G4 jakke.

Den eneste ting jeg kan sætte en finger på et velcrolukningen ved manchetterne. Den kunne være smartere.
Så, hvis du ikke har brug for 8 lommer til diverse grej og hvis du kan leve med en lidt 80’er velcrolukning, så er det her et af de bedste bud på en sommerjakke (Med de rigtige mellemlag kan den sikkert også bruges som vinterjakke).

Så, hvis du vil have en sommerjakke – så tag et kig på Simms Riffle jakke næste gang du besøger din lokale grejpusher du bliver overrasket over den kendte G4 Simms kvalitet – bare i en jakke til halv pris…


Skrevet af Kasper Wittrup