Translate:

Simms Vapor Boots

Vadestøvler der føles som trekking støvler

Mon den også kan bruges som hiking støvle - komforten er god nok til det...

Simms Vapor boots er en ultra let vadestøvle med vibram sål der bare virker.

Hop i støvlerne

Allerede når du tager støvlerne på kan du mærke forskellen fra andre støvler. Støvlerne er foret med en tynd neopren membran der gør det let at få foden ned i støvlen. Det lyder som en gimmick, men når først man har prøvet støvler med denne foring er det en af de ting man ikke vil være foruden efterfølgende.

Når foden er kommet ned i støvlerne kan man mærke hvordan afstivningen i hælen hjælper med til at sikre anklerne når man vader i vandet eller går på stierne på vej til kysten/fjorden.

Alt afhængigt at din fods udformning kan det være nødvendigt med en ekstra gimmesål i støvlerne da de er meget flade indvendigt og ikke har en blød sål. Anbefalingen er derfor at prøve dem på, hvor du har vaders, neopren sok og skisokker på. Spænd dem til - det kan godt vise sig at du skal have dem et nummer større og så have en ekstra sål som indlæg.

Vibram sål

Vibram sål er bare den sål der virker bedst på vadestøvler. Det er ikke en sål der er speciel for Simms støvler - alle gode vadestøvler benytter vibram såle. Vapor støvlen har således en kraftig 4 mm Vibram Megagrip gummi sål der sikre et godt greb i græsset såvel som muslingebanken. Sålen er klargjort til at der kan sættes studs på, hvis man ønsker ekstra greb - men til normalt brug er der ikke behov for dette. Man står bare fast.

Snørrebånd

Et lidt uventet slidpunkt på støvlerne viste sig efter 80-100 ture. Snørrebåndene, lige under D-ringen på den forreste del af støvlen, begyndte at gå i stykker.

Flere anmeldelser og videoer beskriver samme problem, så det virker til at være en ting man skal tage med i sine overvejelser. Heldigvis er snørrebånd ikke det dyreste i verden at sklifte ud...

Vægten

En af de ting man virkeligt bliver overrasket over når man får støvlerne på er vægten, eller mangel på samme. Både når støvlen er tør, men også når de har været i vandet i lang tid er det helt utroligt så lette støvlerne er. Andre vadestøvler "suger" vand til sig, men vandet løber lige så hurtigt ud af støvlerne som det er kommet ind.

Komforten

En af de vigtigste aspekter ved en vadestøvle, hvis ikke den vigtigste, er komforten. Sidder støvlen som den skal.
Her er det lidt svært at give en entydig dom da vi alle er forskellige. Ligesom med normale sko kan en sko passe en person, men ikke en anden. Der er derfor ikke andet at gøre end at hoppe ned til din lokale grej biks og prøve et par.

Er de pengene værd?

Hvis støvlerne passer dig godt så er det nogle støvler du vil blive glad for. Specielt vægten og afsstivningen er to ting der gør at du vil kunne bevæge dig rundt mellem pladserne som om det var trekking støvler du havde på. Til ca. 1700 kr er det helt sikker et godt bud på nogle støvler du vil blive glad for - i lang tid. Bare husk at købe ekstra snørrebånd.

 

 

Skrevet af Kasper Wittrup