Translate:

Simms headwaters sling

Vil du have alt lige ved hånden?

Få bæreevnen fra en rygsæk og tilgængeligheden fra en hip pack i en taske. Men der er også problemer...

Det første spørgsmål du skal stille dig selv inden du køber en sling pack er, hvad har jeg brug for?
Det er ikke alle der vil få en god oplevelse med en slingpack, men hvis du gerne vil have 2-3 flue æsker, ekstra liner, tippet materiale, et par handsker, solbriller og måske en buff med - uden at stoppe alle lommer i din jakke med grej, så er en slingpack genial.

Slingpack eller rygsæk?

Om man vælger at gå med en slingpack eller rygsæk kommer an på flere ting.

Størrelsesforskel

Med en rygsæk har du et sted at gemme din jakke af vejen, hvis der er varmt - det kniber lidt når du har en slingpack. Du kan godt få store slingpacks, men du skal være opmærksom på hvordan de sidder og hvor længe du regner med at gå med dem ad gangen. En store slingpack der kun hænger på din ene skulder og er stoppet med termokander, madpakker, kamera og en masse andet grej kan godt blive tung at gå med i løbet af en dag, og du kan nemt sikre dig en øm nakke.  

Tilgængelighed

Med en slingpack har du alt ved hånden hele tiden, selv når du står i vand til livet. Det er her en slingpack virkeligt kommer til sin ret i forhold til en traditionel rygsæk. Når du står og fisker er alt gemt af vejen på ryggen, men hvis du skal skifte flue eller have en tår kaffe kan du svinge det hele om på maven.

Jeg skal have en sling pack!

Hvis dit fiskeri passer til en sling pack har Simms lavet et bud på en rigtig god sling pack.

Man kan godt mærke at der virkeligt er tænkt over tingene da Simms designede deres headwaters slingpack.
Udenpå er der plads til alt det værktøj du har brug for. Som vist på billedet ovenfor har jeg en saks, en pean og en skumplade til at sætte våde fluer i. Det er på "bagsiden".
På selve stroppen der er foran, imens jeg fisker, er det også muligt at sætte et stykke værktøj fast på samme måde som vist på billedet. Her har jeg en ssaks/pean kombi fra Scierra.

Man kunne måske godt være bange for at sakse, peaner og hvad man nu ellers har sat fast på tasken ryger ud når man vader rundt. Indersiden af de holdere man sætter tingene ned i har påsat magneter, så længe det du sætter derned er lavet af metal falder det ikke ud - selv ikke hvis du kaster med tasken.

Hvis man ser ned i tasken kan man se at der er to forskellige store rum. Helt til højre på billedet er der et rum der er designet til en termoflaske. En 0.75l passer perfekt i dette rum. Godt lavet. Det er også ergonomisk at det er her termoflasken er placeret. Når du har tasken på ryggen er det den side der vender ned af. Det er med til at holde tasken på plads og stabilisere den.

Det store rum i midten har 2 store lommer, 2 mindre lommer samt et rum imellem disse. I hvert af de store rum er der plads til en stor fluekasse - som vist på billedet. I de mindre rum er der plads til diverse mindre ting. Det er her jeg har vægt, målebånd, ekstra leadermateriale osv.

Foran på tasken findes et mindre rum. Dette rum er ikke ret stort, er har jeg et par heat-packs (Den røde pose) og en galge.

Foran det, helt på "ydersiden" af tasken, er der et rum der kan foldes ud. Skallen er lavet i past så rummet kollapser aldrig. Her er der igen plads til en mindre flueæske og lidt småting. Her har jeg mit tippet materiale og lidt line smørrelse.

Når dette rum åbnes kan det makismalt åbnes i en 90 graders vinkel, hvilket gør at du har et lille "arbejdsbord", som Simms kalder det, når du står ude midt i vandet. Det er smart at man kan ligge fluen fra sig hvis man skal bruge begge hænder.

Er det hele bare perfekt?

Simms har med Headwaters lavet en sling pack der kommer utroligt tæt på at være den perfekte sling pack.

Efter at have brugt den på mere end 50 ture er der kun to punkter jeg ville ønske var anderledes.

  1. Den måtte gerne være i et vandtæt materiale. Nogle gange vader jeg så dybt at bunden af tasken ligger i vandoverfladen. Det har kostet en dårligt indpakket madpakke. Heldigvis smider jeg altid min telefon i en vandtæt pose, ellers havde det også kostet en telefon.
  2. Der måtte gerne være et sted at placere sit værktøj i højre side af tasken (der hvor termoflasken er på billederne). Det er lidt træls at skulle række hen over tasken for at få fat i en saks når man er ved at skifte flue.

Her er vi dog ude i meget små ting som slet ikke kan tage taskens genialitet fra den. Efter jeg er begyndt at gå med Simms Headwaters tasken har jeg endnu ikke været afsted en eneste gang uden tasken, og det kommer nok heller ikke til at ske...

Er den pengene værd?

Simms produkter er ikke billige men ofte går kvalitet og pris hånd-i-hånd. Det gør det også her. Jeg syntes helt sikkert denne taske er pengene værd, under de forudsætninger jeg skrev indledningsvist i anmeldelsen. Jeg er utroligt glad for min slingpack og kan kun anbefale den!

Skrevet af Kasper Wittrup