Translate:

Scierra X-Tech jakke

+100 fisketure-om-året-jakken

Er top modellen fra Scierra toppen af vadejakker eller er der problemer?

Her er Scierra's egen beskrivelse (Google translate) og videopræsentation af X-Tech jakken.

Ny innovativ hard core vade jakke i kraftig designet shell stof med masser af tekniske detaljer!

 • Holdbar og slidstærk shell stof 300D * 300D 100% polyester twill Oxford i melange farve med DWR overflade
 • 3-lags bundet med 100% vandtæt TPU laminering af 10.000mm og høj åndbarhed af 8.000mvp & blød tricot opbakning
 • Tapede sømme
 • Fleksibel front og manchet indsats på 86% polyester og 14% elastan skabe en hård udseende og behageligt design
 • Høj kvalitet vandtætte lynlåse
 • Justerbar hem
 • Superior rollable hætte til velcro fastgørelse og 2-måder justerbar med kabel top for perfekt pasform
 • 2 store bryst kasse lommer i teknisk 3D-design med to lodrette lazer cut lynlås lommer på toppen
 • Leveres med separat 100% WP
 • 2 fleece-foret hånd varmere lommer
 • Stor lynlås udvides baglomme
 • Stærke brede shell stof ydre manchetter m / velcro justering og innovative indre manchetter af neopren stof bundet med hurtig-tør strikket fleece for varme og tørhed
 • Særlige afskårne ærmer og leddelte albuer for ultimativ støbning ydeevne
 • D-ring på øverste hals for landing net

Vores anmeldelse af jakken

Når Scierra sælger jakken som en "+100 fisketure om året jakke" sætter det nogle krav til jakken der måske er lidt ud over det normale. Jakken skal kunne bruges uden problemer i -5 graders frost og 20-25 graders varme.

Scierra levere med deres X-Tech koncept en jakke der opfylder mange af de behov man har som kyst og fjordfisker men falder igennem på andre punkter. Der er dog mange af elementerne i jakken der fortjener deres egne vurderinger da kvaliteten og tanken bag disse variere meget.

Materialet jakken er lavet af

Når man får jakken i hånden kan man mærke det er kvalitet. Det holder det her. Efter +100 ture er der endnu ikke kommet de mindste mærker efter slid på jakken. Derudover føles jakken ikke syntetisk som mange andre, dyrer, jakker gør. På afstand ligner materialet næsten en fritidsjakke og ikke en vandtæt vadejakke. Super!

Hætten

Lad det være sagt med det samme, hættens design kan laves smartere. Hvis du bruger en slingpack imens du fisker kan denne sidde fast i de stropper der bruges til at justere hætten med. Justeringen er en elastik man trækker i for at snørre hætten til. Se billedet nedenfor.Problemet med denne udformning er at selv når hætten er helt løs dannes der en løkke som vil gribe fast i alt der kommer forbi. En slingpack kommer forbi ret ofte når man skal skifte flue, have en kop kaffe o.l. Efter 40-50 ture gik justeringen i den ene side i stykker da den ofte var i kamp med en slingpack. Det er dog svært at skælde Scierra ud for dette, da denne form for justeringsmekanisme bliver brugt på næsten alle jakker, men det kunne have været fedt hvis de havde fundet på noget smart her og ikke bare gjort som alle andre.

Et sted hvor Scierra burde have designet hætten anderledes er i selve udformningen. Hætten er meget aflang, hvilket rent visuelt ser dumt ud når man har den på (med mindre man er fan af nissehuer).

Der hvor hætten for alvor falder igennem er den bevægelighed man har når hætten er opppe. Hvis du har noget andet hovedebeklædning på imens hætten er oppe for eksempel en cap, eller hue, kan du slet ikke dreje hovedet. Dette er et problem hvis man står i en stiv kuling og regn og vil se ens bagkast. Det kan bare ikke lade sig gøre. Det er helt klart en om'er og nok mit største issue med jakken.

Brystlommerne.

Jakken kommer med de mere eller mindre standard 4 brystlommer. 2 store og 2 små. De to store lommer er placeret bagerst, ind mod kroppen, og de to mindre er foran disse. Alt afhængigt af hvad man ønsker at putte i de forskellige lommer kan dette være et problem. Hvis man ønsker at putte sin telefon i de mindre lommer kan det knibe med pladsen hvis man har en stor fluekasse i lommen "bagved". Det kan simpelthen være svært at få telefonen ind i lommen og ud igen. Herudover er der kun "et lag" der beskytter telefonen imod storm, sne og regn (Det er jo en 100-dages-jakke). Det ville være smartere hvis det var omvendt.
Der er også en D-ring i den højre lomme der kan bruges til at clipse diverse ting på. Igen her kan man kun tænke "hvorfor er det lavet sådan". Se billedet nedenfor.Den velcro strips der er længst inde mod lynlåsen - den tjener ikke det store formål. Ja, man kan bare putte D-ringen ned i lommen. Men, det burde være designet smartere.

Selve pladsformen i de store lommer er perfekt. Der er plads til en stor flueboks i hver lomme - det er jo det man har behov for.

Manchetterne

Det er godt det her! Manchetterne består sådan set af 3 dele. Velcro lukning, fleece liner og neoprene manchet. Det er sådan manchetter skal designes. De er, takket være fleece lineren, behagelige at have på, og de varmer lidt om vinteren. De lukker ikke vand i takket være til dels neoprene manchetterne og til dels på grund af velcro lukningen. Selv ved håndlanding af fisk hvor hele forarmen er under vand i 5-10 sekunder kommer der ikke en dråbe vand ind i ærmet.

Ryglommen

Ryglommen kunne have været sindsyg smart - hvis lynlåsen var designet anderledes. Et hint hertil ses faktisk i Scierra's egen præsentationsvideo. Her kan man se Robert tage jakken af for at "betjene" ryglommen. Når man står i vand til navlen og har lyst til en slurk cola fra den 0.5 L man har i ryglommen kan det ikke nytte noget at man skal til at have jakken af - specielt ikke hvis der er snestorm og -5 grader. Her burde Scierra have set på nogle af de andre producenter der har placeret lynlåsen i siden så den kan betjenes imens man har jakken på.

Pladsformen

Hvis der er en ting der er vigtig for en jakke, specielt for en fluefisker, er det pladsformen. Hvis jakken ikke er bygget til at man kan kaste med en fluestang uden at mærke jakken - så er alt andet ligemeget. Denne jakke er bygget til at kaste med en fluestang. Albuerne er formsyet og ærmerne har den helt rigtige længde. Selv med en tyk trøje og skiundertøj indenunder om vinteren, kan man mærke at jakkens formsyning virkeligt gør en forskel.

En jakke til hele året

Kan jakken bruges hele året? Ja - det kan den. Men den "virker bedst" i foråret, efteråret og vinteren. Det er klart at man ikke har en jakke på når der er 25 grader og høj sol, men her ville det være dejligt at jakken ikke var så fyldig som den er så den nemmere kunne være en en mindre rygsæk. Det sagt, så er det et kompromis Scierra har lavet som er velovervejet og det rigtige. En efterårs, vinter og forårs jakke er mere en "+100 dages jakke" end en sommer jakke vil være.

Skal jeg købe den?

Overordnet set er dette en rigtig god jakke som ville opfylde langt størstedelen af alle de krav man har som fluefisker på kysten og i fjorden. Som skrevet her i anmeldelsen er der nogle småting der bør forbedres før det er "den perfekte jakke". Man skal dog holde disse ting op imod prisen. I nuværende stund er prisen på jakken 1299 kr på næsten alle danske hjemmesider. Du får RIGTIGT MEGET jakke for 1299 kr hvis du vælger en Scierra X-Tech Jakke. Hvis du ikke kan leve med at der ikke er en lynlås i siden på ryglommen, så er det åbenlyst ikke denne jakke du skal vælge, men hvis du går efter en kanon pladsform og et super materiale fra en dansk producent - så er dette jakken for dig!

Skrevet af Kasper Wittrup