Translate:

Alt er lavet i Kina

Importøren køber i Kina, det kan du også

Lang leveringstid, men spar mellem 50 og 80% på meget til fluebinding og fiskeri generelt.

Nærmest alt er lavet i Kina

Vi ved alt alt vores tøj og elektronik er lavet i kina. Men man kan faktisk også få fat i mange af de ting vi bruger til fluefiskeri i Kina. Normalt opkøber importøren et større parti af "et eller andet" i kina og sælger det med profit til butikkerne her i Danmark. Butikkerne sælger det så til forbrugeren - dig, igen med profit.

Det har "i gamle dage" været svært at få kontakt til producenten i Kina, og det var endnu sværer at få bestilt noget med mindre man købte en halv container. Sådan forholder det sig ikke mere. Sider som Alibabba, Aliexpress og andre sælger "stk varer" direkte fra fabrikken til forbrugere. Der er derfor potentiale for store besparelser, hvis man finder det man har brug for.

Told & Moms

Jeg ved ikke om der er en "faktisk" grænse eller om det er en uskrevet bagatel grænse skattefar har når det gælder køb af varer uden for EU. Jeg har nu købt på aliexpress igennem flere måneder - og kun en gang har jeg skulle betale import told og moms. Det var på en vare der kostede over 30 USD. Så længe det er under 25 USD har jeg endnu ikke betalt import afgifter. Jeg ved ikke hvad reglerne siger på dette område, så det er på eget ansvar hvis man køber direkte fra Kina. Hvis man bliver pålagt import afgifter modtager man et brev fra Skat hvori der er vedhæftet en betalingsopkrævning. Hvis man undlader at betale denne sender Skat bare varen tilbage til Kina. Man får altså ikke en "bøde". Man kan bare lade være med at betale, så sender Skat varen tilbage og man har derfor "kun" mistet det man har bestilt.

Leveringstid

Man kan vist roligt sige at det ikke er "dag til dag" levering. Nogle gange har jeg oplevet at det har taget over 40 dage at modtage pakken. Men, når forsendelsen ofte er gratis - selv på bestillinger til 3-4 USD, så kan man vist ikke klage over en lidt længere end normalt leveringstid.

Top 5 bestillinger

Som udgangspunkt vil jeg sige at tøj er der hvor jeg har oplevet størst sving i kvaliteten. Hvis man holder sig til "syntetiske materialer" så kan man være rimeligt sikker på at det er ok kvalitet det man får fat i. Kroge er også ok at bestille, men man skal være meget opmærksom på størrelser og hvad de er lavet af. Flere gange har jeg modtaget kroge jeg ville bruge til havørreder, men de er blevet lagt til side og skal enten bruges til gedder eller torsk...

Mine 5 bedste bestillinger jeg er blevet mest glad for er således:

1: Digital vægt - til skydehoveder

Den digitale vægt passer bare. Jeg test målte 2 skydehoveder med en vægt købt lokalt til +300 kr. Forskellen mellem de to vægte var 0.01 gram. Det er acceptabelt. Specielt når den vægt jeg havde købt i kina kun kostede 10 USD.

Se digital vægten på Aliexpress

2: Crystal flash

Det her er NØJAGTIGT det samme produkt som vi kender fra vores lokale grejpusher. De enkelte pakker kommer bare ikke en "branded" indpakning. De kommer bare i klare past poser. 16 poser, til 13 USD (85 kr) det virker bare. Normalt koster poserne ca. 20-25 kr stykket her i Danmark, men ved at bestille dem i kina koster de 5 kr stykket.

Se crystal flash pakken på Aliexpress

3: Tungstens kuglehoveder

Hvis jeg skal være ærlig ved jeg ikke om det faktisk er tungsten eller om det er et andet tungt materiale. Det er måske også sagen lidt underordnet. 100 "tunge" kugleøjn i 4 forskellige farver for 125 kr. Det er måske ikke vildt billigt, men det er dog stadigt noget under hvad de koster her.

Se tungstens hovederne her

4: Marabou fjer

Marabou fjer købt lokalt i Danmark er igen en af de ting der koster en del. Jeg tror, håber, det er fordi de er sat på en snor fordi ellers gir det ikke mening at det skal koste så meget for 20-30 fjer. (35 kr hos den lokale)

Det var mere eller mindre for sjov jeg søgte efter det på Aliexpresss og voilla, 200 stk i forskellige farver for 45 kr. Det måtte prøves. De er måske ikke i "top kvalitet" ligesom dem man får her i Danmark - men de er fien nok til mig.

Se Marbour fjerne her

5: 3D øjne til baitfish

Laver dig, dine naboer, alle du kender og alle du støder ind i baitfish og har brug for lidt øjne til det? 1200 stk for 10 USD, eller 5 øre pr stk. Det er jo sygt. Normalprisen her i Danmark er ca. 50-75 øre/stk. Igen, det er nøjagtigt det samme produkt...

Link til 3D øjn her

 

Skrevet af Kasper Wittrup